chronische wonden huidtherapie zuidwest tholen hoogerheide

Chronische wonden ontstaan wanneer de doorbloeding van de huid vermindert, waardoor een wond niet genoeg voedingsstoffen krijgt om (sneller) te genezen. Vaak komt dit door CVI (Chronische Veneuze Insufficiëntie). Bij CVI wordt het bloed niet goed meer teruggepompt richting het hart. 6 tot 8% van de bevolking heeft de diagnose CVI.

De meeste voorkomende chronische wond is het ulcus cruris. Dit is een open wond aan het onderbeen die niet of moeilijk geneest. Vaak is geel beslag bij deze wond goed zichtbaar. De wond ontstaat vaak bij patiënten die langere tijd last hebben van een verminderde doorbloeding in de benen.

Chronische wonden bij Huidtherapie Zuidwest

Mensen met een chronische wond kunnen bij de huidtherapeut terecht komen voor wondverzorging op verwijzing van de (huis)arts. Op basis van het huidtherapeutische onderzoek zal de huidtherapeut kiezen voor een geschikt wondverbandmateriaal. Compressietherapie (druk van buitenaf) is essentieel is het slagen van de wondzorg. Daarom wordt er in combinatie met de wondzorg vaak gekozen voor zwachtelen en later het aanmeten van een therapeutische elastische kous.

 

Heeft u vragen over chronische wonden of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.