Littekens huidtherapie zuidwest hoogerheide tholenVerkleefde littekens kunnen ontstaan ten gevolge van: operaties, bestralingen, ongevallen, infecties, wonden enz. Wat voor littekeWanneer de huid zich hersteld na huidbeschadiging (wond) kan er een litteken ontstaan. Soms gaat het litteken verkleven. Dit gebeurt vaak ten gevolge van: operaties, bestralingen, ongevallen, infecties, wonden enz. Wat voor litteken het betreft, hangt af van de oorzaak van het litteken, de locatie, de grootte, de leeftijd van de persoon, hoe de wondgenezing verlopen is en hoelang het litteken al bestaat. Al deze factoren dragen bij aan de mate van verkleving.

Soorten littekens

Wanneer een litteken rood, verdikt, verheven, jeuk geeft of pijn doet dan spreekt men van een ‘hypertrofisch’ litteken. Dit type litteken ontstaan meestal enkele weken na de verwonding. De mate van verkleving hangt af van de grote, leeftijd van het litteken, locatie.

Soms kan het voorkomen dat een litteken buiten zijn oorspronkelijk grenzen groet. Men spreekt dan van een ‘kelloid’ litteken. Dit litteken ziet er abnormaal verdikt uit en is rood tot donker gekleurd.

Littekens die verzonken liggen in de huid worden ‘atrofische’ littekens genoemd. Dit type litteken ontstaat wanneer er bij het wond genezingsproces te weinig nieuw huid materiaal (collageen) wordt aangemaakt.

Behandeling bij verkleefde littekens

Huidtherapie Zuidwest behandelt problemen die ontstaan zijn bij een litteken. Klachten aan een (verkleefd) litteken kunnen zijn: pijn, jeuk, tinteling, verkleuring, verharding, slechte doorbloeding en hypertrofie. De verkleving kan opgeheven worden met behulp van littekentherapie.

Een litteken kan ook achtergebleven zijn na acne. Dit type litteken kan minder opvallend gemaakt worden door middel van microneedlingNeoStrata peelings, VI Peel en camouflagetherapie

 

Heeft u vragen over littekens of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wenst u meer informatie over verkleefde littekens? Kijk dan op hier.