Meer dan 50% van de Nederlandse bevolking stoort zich aan ongewenste haargroei, ook wel overbeharing genoemd. Er is sprake van overbeharing, wanneer er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen beharing voorkomt, of waar alleen dunne haren groeien. Overbeharing kan overal op het lichaam voorkomen zoals in het gelaat (bovenlip, kin, hals, bakkebaarden), onder de oksels, op de borst, rug of bij de bikinilijn. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben. Ongewenste haargroei wordt vaak als storend ervaren.

Ongewenste haargroei wordt bij Huidtherapie Zuidwest definitief verwijderd door middel van lasertherapie of elektrische epilatie.

Overbeharing komt voor in twee verschillende vormen:

Hypertrichose

Hierbij is er sprake van overmatige haargroei op het lichaam waarvan nature al enkele haargroei aanwezig is. Deze vorm van overbeharing kan worden veroorzaakt door bepaalde medicatie of erfelijkheid. Hypertrichose is een cosmetisch probleem dat zowel bij vrouwen als bij mannen kan voorkomen.

Hirsutisme

Hirsutisme is overbeharing bij vrouwen volgens een mannelijk beharingspatroon. De haren groeien op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen haren ontwikkelen, zoals in de snor- en baardstreek, op de borst, de rug, de buik en de bovenbenen. 5% van de vrouwen ervaart na de menopauze een toename van dit type beharing.

De ernst van de klachten kunnen per persoon verschillend zijn. Zo zijn enkele donkere haren in het gezicht erg vervelend, maar er komen ook patiënt voor die genoodzaakt zijn om zich elke dag te scheren. Huidtherapie Zuidwest biedt voor beide situaties een goede behandeling op maat aan. Afhankelijk van de kleur, locatie en uitgebreidheid van de beharing, uw huidtype en uw persoonlijke wensen, wordt er samen de keuze gemaakt of u in aanmerking komt voor lasertherapie of elektrische epilatie

Heeft u vragen over ongewenste haargroei of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.