Zichtbare rode adertjes, gesprongen vaatjes en couperose in het gelaat (of op andere delen van het lichaam) kunnen als storend worden ervaren. Vaak verergeren ze naarmate de leeftijd vordert. De meest voorkomende vaataandoeningen zijn couperose, spider naevus (spinnenkopje), wijnvlek, gesprongen haarvaatjes en teleangiëctastieën. Dit type vaataandoeningen wordt goed behandeld  met de vaatlaser.

Huidtherapie Zuidwest Intake Hoogerheide Tholen

Couperose

Bij couperose zijn veel kleine, verwijde bloedaatjes rond de neus, wangen en kin zichtbaar (ook wel teleangiëctastieën genoemd). Door verslapping van de wanden van de vaatjes worden de oppervlakkig gelegen vaatjes wijder en daardoor zichtbaarder. Naast erfelijkheid kan ook de leefstijl (zoals roken en alcohol gebruik) van invloed zijn. Daarnaast komt couperose vaker voor bij de huid die vaker wordt blootgesteld aan zonlicht. De aandoening is onschuldig, maar kan wel als cosmetisch storend worden ervaren.

Spider naevus (spinnenkopje)

Een spider naevus lijkt, zoals de naam als zegt veel op een spin. Dit is te herkennen aan het vaatbultje waaruit kleine adertjes ‘’pootjes’’ lopen. Vaak is de aandoening blijvend, maar in een enkel geval kan de spider vanzelf verdwijnen. De spider naevus komt voor vanaf de kinderleeftijd.

Wijnvlek

Bij een wijnvlek zijn de vaatjes sterk verwijd en liggen dieper in de huid. De kleur van de vlek kan variëren van een lichtroze tot paarse kleur.

Behandeling van vaataandoeningen

Bij huidtherapie Zuidwest wordt gewerkt met een Vaatlaser. De vaatlaser vernietigd d.m.v. warmtestraling de wanden van de vaatjes, waardoor deze definitief vernietigd worden. Tijdens de behandeling ziet men de vaatjes letterlijk wegschieten.

Overige vaataandoeningen

CVI (Chronische Venueze Insufficientie) en spataderen (varices) vallen ook onder vaataandoeingen. Deze type vaataandoeningen kunnen klachten geven zoals: vermoeide, onrustige of pijnlijke benen en krampen. Deze vaataandoeningen worden na verwijzing van een medische specialist behandeld met een therapeutische elastische kous.

Heeft u vragen over vaataandoeningen of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.