Huidtherapie Zuidwest behandelt doelgericht patiënten met acne (puistjes). Dit betekent dat bij actieve ontstekingen, puistjes en mee-eters het accent vooral ligt op de dieptereiniging. Hierbij worden alle onzuiverheden goed uitgereinigd tijdens de acnebehandeling.

Acne therapie

Tijdens de intake wordt gekeken naar uw huid, de mate van acne en persoonlijke wensen. Op basis van deze bevindingen wordt in overleg met u een behandelplan op maat vastgelegd. Iedere huid is anders en heeft een specifieke behandelaanpak nodig.

Naast de acne therapie door de huidtherapeut worden er adviezen gegeven hoe u het beste om kunt gaan met de acne in de thuissituatie. Indien er door de (huis)arts medicatie voor de acne is voorgeschreven kan dit in de meeste gevallen gebruikt blijven worden. De huidtherapeut houdt rekening met de voorgeschreven medicatie en maakt in overleg met u een geschikt behandelplan.

Acne littekens

Bij littekens die na de acne achtergebleven zijn wordt onder andere een NeoStrata peeling (fruitzuurpeeling/ glycolzuurpeeling) of een VI Peel toegepast. Deze peeling dringt diep in de huid binnen en zorgt ervoor dat de opperhuid gestimuleerd wordt om de acne littekens en ontsierende “putjes” (ice-picks) op te vullen met nieuwe eigen huid. Daarnaast zorgt de peeling voor het effectief behandelen en verminderen van acne littekens, een vette huid, roodheid, vergrote poriën en pigmentvlekken bij acne. De VI Peel is een veel intensievere peeling dan de NeoStrata peeling.

Een andere mogelijkheid om acne littekens goed te verminderen is met behulp van microneedling. Een techniek waarbij er minuscule gaatjes in de huid gemaakt worden. Grote littekens zullen afvlakken en kleine littekens zullen verdwijnen. Met deze behandeling wordt collageen en elastine gestimuleerd, waarbij er door activatie van huid eigen weefsel de acne littekens opgevuld zullen worden.

Acne therapie wordt vanuit het aanvullende pakket vergoed door uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over acne of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.