Blonde, grijze en donsharen die niet met de laser kunnen worden behandeld, komen in aanmerking voor elektrische epilatie. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen.

Voor de behandeling

In de weken voor de behandeling is het gebied wat behandeld gaat worden niet meer geharst of geëpileerd. Doordat de haarwortel intact is, zal deze effectief verwijderd kunnen worden met elektrische epilatie. Knippen, scheren en ontharingscreme toepassen mag wel tot 5 dagen voor de behandeling. Bij elektrische epilatie is het noodzakelijk dat de haren voor de huidtherapeut goed zichtbaar zijn. Daarnaast is het fijn dat de haren lang genoeg zijn, zodat ze met een pincet kunnen worden gepakt na het behandelen van het haartje. Voorafgaand aan de behandeling wordt besproken welk gebied behandeld gaat worden. Het te behandelen gebied wordt vervolgens ontsmet met alcohol en de apparatuur wordt geïnstalleerd door de huidtherapeut.

De behandeling

Met behulp van een klein, dun naaldje wordt voorzichtig het naaldje in het haarzakje geschoven. Wanneer het naaldje er goed in zit, wordt er enkele seconde stroom gegeven. De stroom zorgt ervoor dat er warmte vrijkomt, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. De haarzakjes hebben een eigen opening waardoor er niet in de huid geprikt wordt en de omliggende huid niet wordt beschadigd. Wanneer er stroom wordt gegeven kan soms de warmte die vrijkomt als gevoelig worden ervaren. De behandelingen zijn over het algemeen goed te verdragen. Wanneer het toch (te) gevoelig is, kan er gebruikt worden gemaakt van een verdovende crème (Emla). Emla creme wordt 30 minuten van te voren lokaal aangebracht.

Na de behandeling

De huid zal na behandeling wat roodheid vertonen en eventueel op de plekken waar de haartjes verwijderd zijn, wat zwelling geven. De huidtherapeut zal gelijk na de behandeling de behandelde huid koelen met koude kompressen. Vervolgens wordt er een kalmerende crème opgebracht. De creme zorgt ervoor dat de ergste zwelling en roodheid  verminderd. Indien u het fijn vindt mag u thuis verder koelen met een koude kompres.

Na de behandeling dient de huid goed beschermt te worden omdat gevoeliger en kwetsbaarder is. Het is belangrijk een goede zonbescherming te gebruiken (uv factor 50). Gedurende 48 uur na de behandeling wordt afgeraden in de sauna of onder een te hete douche te gaan.

Na enkele behandelingen wordt er al verschil gezien. De haren worden dunner en zwakker en zullen uiteindelijk helemaal niet meer terugkomen. Wanneer de actieve haargroei sterk is verminderd kan er steeds meer tijd tussen de behandelperiodes worden gelaten.

Elektrische epilatie of laser

Alleen blonde, grijze of donkere donsharen worden behandeld met elektrische epilatie. Donkere haren worden behandeld met lasertherapie. Grijze, blonde en donsbeharing wordt niet definitief verwijderd door de laser omdat er minder pigment door de laserkop te absorberen is. Daarom is elektrische epilatie een zeer geschrikte techniek voor dit type haren.

Deze behandeling wordt vanuit het aanvullende pakket vergoed door uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over elektrische epilatie of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.