Behandeling met de Harmony Laser

De Harmony Laser is een uitgebreid laserplatform voor laserbehandelingen. Dit betekent dat het meerdere huidproblemen met één systeem kan behandelen. Voor elke indicatie wordt er een andere laserkop op het lasersysteem geplaatst, waardoor het betreffende huidprobleem specifiek zal worden aangepakt. De Harmony Laser is daarom zeer effectief en efficiënt. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van drie soorten laserkoppen:

Fractional laserkop

Huidindicaties met de fractional laserkop

 • Littekens (acne littekens of littekens na b.v. operatie)
 • Huidverjonging, huidverstrakking en rimpels
 • Algehele huidverbetering (verminderen grove poriën en onregelmatig huidreliëf)
De behandeling

De fractional laserkop werkt op basis van een gefractioneerde laserstraal. Dit houdt in dat de oorspronkelijke laserstraal wordt opgedeeld in vele kleine laserstraaltjes. Deze laserstralen maken op iedere vierkante centimeter van de huid minuscule gaatjes, en deze stralen worden in de lederhuid (dermis) gestuurd. In de lederhuid bevinden zich fibroblasten. Deze cellen worden door de laserstralen gestimuleerd en zorgen voor de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (elasticiteit). Deze cellen zorgen voor huidversteviging en huidverstrakking. De huid krijgt een natuurlijke lift en oneffenheden worden hersteld. Doordat de huid van binnenuit wordt opgevuld, worden acne littekens en fijne lijntjes minder zichtbaar. De meest voorkomende gebieden waarbij de fractional laser wordt ingezet, zijn het gelaat, hals en decolleté

Doordat de laserstralen bij de fractionele laserkop worden opgedeeld, blijft de bovenste huidlaag (epidermis) en de huid tussen de gaatjes intact. De gezonde, intacte huid draagt bij aan het genezen van de minuscule gaatjes door aanmaak van nieuwe huidcellen. De huid houdt zijn beschermende functie en herstelt sneller, waardoor er minder kans is op infectie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Optimale resultaten worden bereikt na 3 tot 5 behandelingen met een interval van 4 tot 6 weken. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, wordt een onderhoudsbehandeling 1 keer per jaar of eens per 2 jaar aanbevolen, afhankelijk van de indicatie en de grootte van het behandelde gebied.

Doet de behandeling pijn?

De behandeling met de fractional laserkop is niet geheel pijnloos, maar zeker goed te verdragen. Na de behandeling kan de huid warm en branderig aanvoelen. Deze warmte en branderigheid houden zo’n 24 uur aan. Het gevoel is te vergelijken met wanneer er te lang in de zon gelegen is. Ook komt er tijdens de behandeling een ‘verbrande’ geur vrij, doordat het water dat zich in de huid bevindt, verdampt. Dit is een normale en gewenste reactie.

Na de behandeling

Na de behandeling, kunnen roodheid en zwelling optreden. Deze reacties houden tot 3 dagen na de behandeling aan. De huid kan wat onregelmatig aanvoelen, doordat er minuscule gaatjes zijn gemaakt en dode/oude huidcellen naar de oppervlakte komen. Dit is een gewenste reactie, omdat de huid zich van binnenuit aan het vernieuwen is.

Ook kan in de eerste week na de behandeling vervelling en korstvorming ontstaan, omdat de laser minuscule gaatjes in de huid maakt. Vaak is de huid na drie tot tien dagen na de behandeling hersteld. Het genezingsproces kan gepaard gaan met jeuk aan de huid. Het is belangrijk om niet te krabben aan de huid, om littekenvorming en infecties te voorkomen.

 • Breng 12 uur na de behandeling geen huidproducten meer aan op de huid. Probeer de huid zoveel mogelijk met rust te laten.
 • Gelieve 12 uur na de behandeling niet te heet te douchen. Vermijd stoombaden/sauna de eerste dagen na de behandeling.
 • Bovendien wordt er aangeraden om zongebruik en zonapparatuur te vermijden en dagelijks een factor van minimaal SPF 30 te smeren.

IPL (Intense Pulsed Light Technology)

Huidindicaties met de IPL

Voor de behandeling
 • 4 weken voor de behandeling wordt afgeraden zonlicht en zonnebank te vermijden of zelf bruinende crèmes te gebruiken
 • Het liefst op de dag van de behandeling de huid zo schoon mogelijk te houden en geen huidverzorgingsproducten te gebruiken
 De behandeling

huidtherapie-zuidewest-harmony-laserEen IPL behandeling wordt ingezet om roodheid en oppervlakkige bloedvaatjes te verwijderen of te verminderen. De IPL kop schiet een hoge intensiteit lichtpulsen in de huid. De rode kleurstof van het bloed absorbeert de energie van het licht. Er komt warmte vrij en deze ontwikkelde warmte zal het bloed in het bloedvaatje stollen. Het vaatje wordt door het lichaam opgeruimd en verdwijnt in 6 weken tijd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de mate van de roodheid, uw huidtype, wensen, leeftijd en leefstijl, staan er gemiddeld 3 behandelingen voor om tot een optimaal resultaat te komen. Met mogelijk één a twee onderhoudsbehandelingen per jaar.

Is de IPL behandeling pijnlijk?

De lichtpuls die in de huid wordt geschoten, kan wat pijnlijk en gevoelig aanvoelen. Deze pijn is vergelijkbaar met elastiekjes die tegen de huid aanschieten. Wanneer er een puls wordt gegeven, komt er een felle lichtflits vrij, waardoor u, ondanks dat u oogbescherming draagt, kan schrikken van het licht.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood en kan er zwelling optreden. Doordat de huid rood kan zijn en warm aanvoelt, kan het gevoel worden vergeleken met zonverbranding. Deze reacties verdwijnen na enkele uren tot 3 dagen. Tevens kan de kleur van de behandelde bloedvaatjes veranderen. Meestal kleuren de vaatjes licht rood, en in sommige gevallen blauw/paars. Dit is een normale en gewenste reactie en het lichaam ruimt de vaatjes op binnen 6 weken. Bovendien kunnen jeukklachten optreden een aantal dagen na de behandeling. Dit betekent dat het genezingsproces van de huid in gang is gezet. Wel is het belangrijk dat er niet aan de huid wordt gekrabd, om littekenvorming en infecties van de huid te voorkomen.

Instructies na de behandeling

 • Na de behandeling kan de huid gekoeld worden met Aloë Vera gel. Er wordt niet aangeraden om na de behandeling te koelen met een koud kompres, omdat dit de werking van de behandeling kan belemmeren.
 • Gelieve 12 uur na de behandeling niet te heet te douchen. Na het douchen de huid voorzichtig droog deppen.
 • Vermijd stoombaden/sauna de eerste dagen na de behandeling.
 • Vermijd zongebruik, zonapparatuur en zelf bruinende crèmes ten minste twee weken na de behandeling.

Smeer de huid dagelijks een factor van minimaal SPF 30 om pigmentverschuivingen te voorkomen.

Clearlift behandeling met de Q-switched Nd: YAG

Huidindicaties met de Clearlift

 • Huidverjonging, huidverstrakking en rimpels
 • Algehele huidverbetering (verminderen grove poriën en onregelmatig huidreliëf)
 • Pigmentaties
De behandeling

De Clearlift laserkop wordt voornamelijk ingezet bij huidverbetering en huidverjonging. Deze laserkop maakt, net zoals bij de fractional laserkop, minuscule gaatjes in de huid. Hierdoor wordt de collageenaanmaak in de huid gestimuleerd en wordt er meer collageen aangemaakt. De huid wordt steviger en krijgt meer volume. Omdat de huid vanuit binnenuit wordt opgevuld door collageen, zullen fijne lijntjes vervagen en zal de huid er strakker uitzien. De Clearlift laser werkt niet op pigment, en is daarom geschikt om donkerdere huidtypen ook veilig mee te behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Optimale resultaten worden bereikt na 3 tot 5 behandelingen met een interval van 4 tot 6 weken. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, wordt een onderhoudsbehandeling 1 keer per jaar of eens per 2 jaar aanbevolen, afhankelijk van de indicatie en de grootte van het behandelde gebied.

Na de behandeling

Na de behandeling met de Clearlift laser kan de huid warm aanvoelen. Ook kan de huid wat rood kleuren, omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hoewel de behandeling goed te verdragen is en bijna geen huidreacties geeft, betekent dit niet dat het niks in de huid heeft gedaan. Het duurt namelijk even voordat de cellen in de huid hun werk gaan doen. Na ongeveer twee tot drie weken begint het resultaat zichtbaar te worden.

Ook is de Clearlift behandeling is ook goed te combineren met een chemische peeling, om de huidtextuur op korte termijn te verbeteren.

Wel wordt er aangeraden om zongebruik en zonapparatuur te vermijden en dagelijks een factor van minimaal SPF 30 te smeren.