Littekentherapie huidtherapie zuidwestHuidtherapie Zuidwest past littekentherapie toe bij problemen die ontstaan zijn door verkleefde littekens, zoals bij: pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding en hypertrofie.

Er zijn verschillende soorten littekens met voor ieder soort een bijpassende behandeling. Huidtherapie Zuidwest is gespecialiseerd in verschillende soorten littekenbehandelingen. Wanneer een litteken problemen geeft bij het dagelijks functioneren en fysieke klachten geeft zoals jeuk, branderigheid, trekkend gevoel kan een littekenbehandeling bij de huidtherapeut uitkomst bieden.

Behandeling van een verkleefd litteken

Het doel van dit litteken is om het littekenweefsel los te maken van het onderhuidse weefsel en/of botten. Er wordt manuele littekenmassage toegepast. Met speciale littekengrepen wordt het litteken los gemasseerd wat de bewegingsbeperking kan opheffen en zorgt voor een betere doorbloeding. Tevens kan de massage zorgen voor verandering van jeuk, pijn en roodheid. Over het algemeen wordt de behandeling als pijnlijk ervaren. Om een zo optimaal mogelijk resultaat van de littekenbehandeling te bereiken zult u tijdens de behandeling oefeningen aangeleerd krijgen om thuis uw litteken ook zelf te masseren, wat bijdraagt aan een snelle resultaat.

Behandeling van een hypertrofisch litteken

Deze verheven littekens worden behandeld met littekenmassage in combinatie met siliconenpleisters. Deze wetenschappelijk bewezen therapie draagt er aan bij dat het litteken dunner en soepeler wordt.

Behandeling van een atrofisch litteken

Dit litteken ontstaan vaak na acne. Het zijn verzonken littekens en worden behandeld met Microneedling. Deze behandeling gaat de aanmaak van nieuw collageen in de huid stimuleren waardoor het verzonken litteken weer wordt opgevuld. Ook kunnen peelings, zoals de VI peel of een NeoStrata peeling erg goede uitkomsten bieden.

Deze behandeling wordt vaak vanuit het aanvullende pakket vergoed door uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over littekentherapie of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.