Een NeoStrata peeling is een therapeutische peeling welke ingezet kan worden bij de volgende indicaties: acne, acne littekens, grove poriën, vette huid, gevoelige huid, rode huid en pigmentstoornissen. Daarnaast wordt de NeoStrata peeling ook ingezet als “oppepper” voor de huid en anti-aeiging. De NeoStrata peeling bevat glycolzuur (Alpha Hydroxy Acid). Door de kleine moleculaire structuur van glycolzuur dringt de peeling diep in de huid. Hierdoor krijgt onderliggend talg de kans de huid te verlaten. Pigmentstoornissen en acne littekens zullen vervlakken en minder opvallend worden door de stimulatie van celdeling diep in de huid.

Voor de behandeling 

Voordat er gestart wordt met een NeoStrata peeling in de praktijk, waarbij de huidtherapeut de peeling op uw gezicht aanbrengt, is het belangrijk dat uw huid in de thuissituatie eerst goed voorbehandeld is. De voorbereiding bestaat uit een crème met een zeer lichte concentratie van zuur. Indien uw huid niet goed voorbereid is, bestaat de kans op een te heftige huidreactie na de behandeling. De huidtherapeut van Huidtherapie Zuidwest vertelt u tijdens het intakegesprek alle details van de behandeling.

Het grote voordeel van NeoStrata is dat de voorbereidende producten speciaal ontwikkeld zijn voor diverse indicaties, zoals pigmentstoornissen, acne, acne littekens of rosacea. Bij pigmentstoornissen bevat het voorbereidende product bijvoorbeeld citroenzuur en melkzuur wat een oplichtende eigenschap heeft.

Tijdens de behandeling

Op de bovenste huidlaag bevinden zich dode huidcellen. Dode huidcellen kunnen op een chemische of een mechanische wijze verwijdert worden. Het mechanische verwijderen van dode huidcellen gebeurt door middel van scrubben of microdermabrasie. De NeoStrata peeling verwijdert dode huidcellen op een chemische wijze. Het chemisch verwijderen van dode huidcellen heeft, ten opzichte van het mechanisch verwijderen, als grote voordeel dat het uw huid minder beschadigd raakt gedurende de behandelingen.

Bij de NeoStrata peeling wordt gewerkt met diverse percentages zuur. Het zuur van de peeling dringt door tot de huidlaag waar het probleem zich bevindt. In de lederhuid (dermis) wordt vervolgens celdeling gestimuleerd. Uiteindelijk zullen de nieuwe cellen de plaats innemen van de oude cellen waardoor het storende huidprobleem minder zal opvallen. Daarnaast werkt het comedonen (mee-eters) naar buiten en verbetert het de huidskleur.

Na de behandeling

Schilfering van uw huid zal ongetwijfeld na een aantal dagen tot een week na de behandeling optreden. De schilfering varieert, afhankelijk van uw indicatie en het percentage van het zuur, van nauwelijks schilfering tot zeer heftige schilfering. Deze schilfering is een gewenste reactie die uiteindelijk voor tot beste resultaat zal leiden.

Doordat alle dode huidcellen van uw gelaat worden verwijderd, heeft de huid minder natuurlijke bescherming tegen zonlicht. Daarom wordt de NeoStrata peeling alleen toegepast in het najaar en in de winter. Tussen de behandelingen door adviseert Huidtherapie Zuidwest om een zonnefactor van minimaal SPF 30 dagelijks te gebruiken.

Heeft u vragen over een NeoStrata peeling of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.