kwaliteit huidtherapie zuidwest tholen hoogerheideHuidtherapie Zuidwest levert uitsluitend huidtherapeutische zorg van de hoogste kwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen volgen de huidtherapeuten die werkzaam zijn bij Huidtherapie Zuidwest geregeld bij-en nascholingen. Ook zijn wij nauw betrokken bij huidtherapeuten uit de omgeving en zijn wij regelmatig aanwezig bij vergaderingen en multidisciplinair overleggen. Zo blijft de kennis uo-to-date en blijven wij fris in het werkveld staan.

 

Huidtherapie Zuidwest is aangesloten bij:

  • Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH); De beroepsvereniging voor huidtherapeuten. De NVH biedt verschillende opleidingsmogelijkheden aan, stelt behandelrichtlijnen op en staat in voor de vakbekwaamheid van de aangesloten leden.
  • Kwaliteitsregister Paramedici (KP); Paramedische beroepen sluiten zich vrijwillig aan bij het KP. Het KP toont aan dat de paramedicus voldoet aan alle kwaliteitseisen van de beroepsgroep.
  • Beroepen Individuele Gezondheidszorg-Register (BIG); Het doel van de wet BIG is het bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. Huidtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG. Sinds mei 2016 mogen licht en laser behandelingen alleen nog door BIG geregistreerde huidtherapeuten worden uitgevoerd.
  • Algemeen Gegevens Beheer-Code (AGB-code); De AGB-code is een landelijke code waarmee een zorgaanbieder kan worden herkend. Alle orgaanbieders staan met deze code geregistreerd in de landelijke database: Vektis.

Huidtherapie Zuidwest werkt samen met Qualizorg om een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit van de geleverde  behandelingen. Met behulp van anonieme enquêtes worden de behandelingen geëvalueerd om kijken hoe de aangeboden huidzorg nog verbeterd kan worden. Dankzij Qualizorg wordt de kwaliteit van de behandelingen die worden aangeboden getoetst en meetbaar gemaakt.