Welkom op de website van Huidtherapie Zuidwest! Huidtherapie Zuidwest is een praktijk voor huidtherapie. De praktijk is gevestigd op 2 locaties; 1 locatie bevindt zich in het Medisch Centrum van Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht). De andere locatie bevindt zich in Medisch Centrum Vliethof in Tholen (Gemeente Tholen), beide in de omgeving van Bergen op Zoom (Zuid-West Nederland).

Het hebben van een huidaandoening wordt vaak als heel vervelend ervaren. De huidtherapeut helpt u door middel van een passende huidtherapeutische behandeling en het bieden van een luisterend oor om u weer beter in uw vel te laten zitten.

Wat is huidtherapie eigenlijk?

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/ of beschadigde huid. De huidtherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. Huidtherapie is onderdeel van de paramedische beroepen. De titel huidtherapeut is beschermd en opgenomen in de wet BIG (artikel 34).

Op dit moment zijn er ongeveer 900 huidtherapeuten werkzaam in Nederland. Op deze website kunt u informatie vinden over diverse huidaandoeningen met de daarbij behorende behandelingen die Huidtherapie Zuidwest aanbiedt. U kunt hierbij denken aan acne, overbeharing, chronische wonden en laserbehandelingen. Daarnaast kan Huidtherapie nog een breed scala aan andere behandelingen aanbieden. Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten, Huidtherapie Zuidwest staat voor u klaar!