Laserontharing
Heb je last van ongewenste haargroei? Of lijkt het je ideaal om nooit meer te scheren, harsen of epileren?
Heb je last van ongewenste haargroei? Of lijkt het je ideaal om nooit meer te scheren, harsen of epileren? Dan is laserontharing iets voor jou.
Ongewenste haargroei op het gezicht of lichaam kan als zeer storend worden ervaren. Ontharingsmethodes zoals scheren, harsen of epileren veroorzaken regelmatig huidirritaties, stoppels of ingegroeide haartjes. Bovendien zijn dit tijdelijke en tijdrovende oplossingen, de haartjes komen steeds opnieuw terug. Bij laserontharing is dat niet zo. Deze methode zorgt voor 80 tot 95% definitieve ontharing.
Wat is laserontharing?
Een laser is licht op een bepaalde golflengte. De laserstraal verhit het pigment van de ongewenste haartjes en dringt zo door tot de haarwortel. Door de warmte verschroeid de wortel en kan er geen haar meer groeien. Wij werken met de Cutera Excel HR laser. Een veilige en effectieve oplossing voor haarverwijdering in grote hoeveelheden op alle huidtypes. De combinatie van golflengten zorgt niet alleen voor effectieve ontharing, maar is ook een oplossing voor het behandelen van pigmentstoornissen en vaataandoeningen.
De voordelen van de Cutera Excel HR laser
- Contact koeling, die de behandeling minder gevoelig maakt en minder kans op bijwerkingen geeft
- Geschikt voor alle huidtypes, dankzij de combinatie van 2 verschillende golflengtes in 1 handstuk: Alexandrite en de NdYag.
- Ook in de zomer te gebruiken
- Minder behandelingen nodig voor een goed resultaat
- Dankzij het grote vermogen worden ook dunnere (rest)haartjes goed behandeld
- Kan tevens gebruikt worden voor de behandeling van bruine vlekjes, bloedvaatjes op het gelaat of op de benen.
- Heeft een speciale behandelmogelijkheid voor verjonging van de huid, op alle huid types.
Voor welke zones is laserontharing geschikt?
Laserontharing is in principe voor bijna alle zones op het lichaam mogelijk. Denk hierbij aan het gelaat (bovenlip, kin, hals, wangen), bikinilijn, oksels, benen, armen, buik, billen, rug en borst. Hoe dikker en donkerder de haren zijn, hoe makkelijker deze behandeld kunnen worden. Het is dus belangrijk dat de haartjes niet te dun (dons) of te licht van kleur zijn, zoals blonde en grijze haren. Blonde en grijze haren kunnen wel effectief worden behandeld met elektrische epilatie.
Voor de behandeling
Voor de behandeling is het belangrijk om de haren minimaal 4 weken niet te harsen of epileren. Daarmee verdwijnt de haarwortel en kan de laser deze niet vernietigen. Maximaal 1 dag voor de behandeling adviseren we om het te behandelen gebied te scheren. Hierdoor kan de energie van de laser beter naar de haarwortel worden geleid. Ook tussen behandelingen door is het toegestaan om te scheren. Vermijd zoveel mogelijk contact met de zon of bescherm je huid met factor 30.
De behandeling
Nadat we het te behandelen gebied hebben afgetekend, zetten we de laser met laserkop op de huid en gaan we het gebied behandelen. Dit is niet geheel pijnloos. Vergelijk het met schieten van een elastiekje tegen je huid. De vernieuwende techniek van de Cutera Excel HR laser is minder pijnlijk ten opzichte van andere laserapparaten waardoor de behandeling erg goed verdraagbaar is. Een ingebouwd koelsysteem in de laserkop koelt de huid voor en na elke puls.
Na de behandeling
Na de behandeling wordt de huid gekoeld met een koud kompres en ingesmeerd met een kalmerende crème. De huid kan wat roodheid en zwelling vertonen, dit zijn normale reacties die binnen een uur weer verdwijnen. De behandelde huid is na laserontharing kwetsbaar voor zonlicht. Voorkom zoveel mogelijk aanraking met zonlicht en de zonnebank en bescherm de huid met een goede zonnebrandcrème, minimaal factor 30. De behandelde haren vallen in de weken na de laserbehandeling langzaam uit de huid.
Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig?
Afhankelijk van de behandellocatie zijn er gemiddeld 6 tot 8 laserbehandelingen nodig. Haren kunnen zich in drie verschillende fases bevinden: de groeifase, de overgangsfase of in de rustfase. Alleen de haren die in de groeifase zitten kunnen definitief verwijderd worden, omdat deze nog vast zitten aan het haarzakje.
Het laserapparaat maakt gebruik van een golflengte die dieper in de huid doordringt dan IPL (Intense Pulsed Light). Hierdoor zijn de behandelingen met de laser veel effectiever en zijn er minder laserbehandeling nodig om hetzelfde resultaat te krijgen dan met IPL.
Wordt laserontharing vergoed?
Laserbehandelingen in het gelaat worden vaak vergoed vanuit het aanvullende pakket. Neem contact op met je zorgverzekeraar om dit te controleren.